Manilan katukuva

09.01.2019


Manila
Lähes 13 miljoonaa sielua kantava Filippiinien pääkaupunkialue, jossa ökyrikkaat bisnesmiehet kukoistavat ja köyhemmät paikalliset selviytyvät juuri ja juuri päivän haasteista. Täällä, jos missään, on suurituloisten ja varattomien erot niin järisyttävän suuret, että sitä on vaikea olla huomaamatta. Täältä löytyy huorakatua, kuuden tähden megaluksus hotellia, maailman vanhinta Chinatownia, kolmesataa metristä tornitaloa, banaanikatukauppiasta ja ladyboyta... Jep, aika värikästä.

Koska maiden pääkaupungit kertovat valtiosta älyttömän paljon, tutkimme Manilan suurmetropolia muutaman vuorokauden hieman tarkemmin. Tarkoitus on samalla panna viisumihakemukset tulille seuraavaa kohdettamme ajatellen. Aasialaisena pääkaupunkina, Manila on erittäin hintavaa laatua. Yöt vietämmekin Makatissa, juuri Manilan kupeessa, pulittaen 15€ ikkunattomasta luolasta.

Päästäksenne hieman lähemmäksi kaupungin viboja, tässä teille visuaalista materiaalia tarkasteltavaksi:

Jeepney Manilan kaduilla

Jeepney on suosittu kulkupeli ympäri Filippiinien maata. Paikallisten kertomusten mukaan Jeepneyt ovat toiselta maailmansodalta jääneitä jenkkiarmeijan sotilaankuljetusautoja.Jeepney jono Manilassa

Jonot Jeepneyihin saattavat venyä kymmenmetrisiksi.Youtube lounge ostoskeskuksessa

Youtube Lounge. Joka someaddiktin unelma.Hississä on napin painaja

Nappiakaan ei tarvitse itse Manilalaisessa hississä painaa, kun työn hoitaa hissinapin asiantuntija. Oikealla massamajoituksesta oiva esimerkki.Arla tuotteita paikallisessa supermarketissa

Feels like home.Ihmiset liikkuvat sateenvarjot yllään

Rusketusta ei selvästikään arvosteta.Aivan liikaa sähköjohtoja keskustan kaduilla
Sähköjohdot käärittynä nippuun

Sähköturvallisuus omaa luokkaansa.Roska-auto aivan täpötäynä

Vielä mahtuu!Banaanikatukauppias asettamassa tuotteitaan näytille

Illan hämärtyessä katukauppiaat asettavat kojunsa sivukujille. Samoihin aikoihin Makati Greenbeltin business districtillä päästään duunista takaisin kotiin.Olli:

No johan on ammatti - hissinapinpainaja...


JÄTÄ KOMMENTTI:

Täytä oikea sähköpostiosoite!